Eurostrut tekent contract voor levering kabelbaantracé voor nieuw te bouwen chemische fabriek met Actemium

Michel Hamers en Olav de Swaaf ondertekenden het leveringscontract tussen Actemium en Eurostrut voor het kabelbaantracé voor de nieuw te bouwen fabriek. V.l.n.r. Marco Snoek (Actemium), Michel Hamers (Actemium), Benny Ghiraw (Eurostrut), Olav de Swaaf (Eurostrut) en Kayhan Boztepe (Actemium).

DORDRECHT – Dinsdag 16 januari 2024

Eurostrut zal de komende maanden meer dan 36 kilometer aan kabeldraagsystemen, waaronder ladderbanen, kabelbeschermbuizen en draadgoten, leveren aan Actemium voor een groot project in de Rotterdamse Europoort. Momenteel wordt daar een nieuwe chemische fabriek gebouwd. Vandaag hebben Michel Hamers (BU Manager Projects Actemium) en Olav de Swaaf (Managing Director Eurostrut) het contract ondertekend op het kantoor van Actemium in Dordrecht, in aanwezigheid van de direct bij het project betrokkenen Marco Snoek en Kayhan Boztepe namens Actemium, en Benny Ghiraw namens Eurostrut.

Logistieke uitdaging

“Voor Eurostrut is dit een mijlpaal,” benadrukt De Swaaf, managing director bij Eurostrut. “Niet alleen vanwege de omvang van de order, maar ook vanwege het vertrouwen dat een grote partij als Actemium in onze organisatie uitspreekt. Het hele team, evenals onze productiefaciliteiten, zijn nauw betrokken bij deze logistieke uitdaging. Door goed geplande deelleveringen initiëren we een continue aanvoer van goederen naar de bouwplaats. Bovendien bieden we op ons terrein opslag voor een deel van de goederen, die we op afroep met onze eigen transportservice en logistieke partners kunnen leveren.”

“Eurostrut onderscheidt zich door transparantie”

Marco Snoek, projectmanager bij Actemium; “De keuze op Eurostrut voor dit – voor ons ook – grote project is berust op een aantal factoren. We waarderen hun doordachte advies over materiaalkeuze, proactieve betrokkenheid en grondige vraagstelling. Eurostrut onderscheidt zich door transparantie in levertijden en productietijden, wat cruciaal was voor onze planning. De mogelijkheden voor opslag en transport op afroep geven ons de flexibiliteit die we nodig hadden. Kortom, Eurostrut is niet alleen een leverancier, maar een strategische partner die bijdraagt aan het succes van ons project.”

Actemium Connects!

Het contract is onderdeel van het initiatief ‘Actemium Connects!’. “Dit initiatief heeft als doel de keten te versterken door gezamenlijk op te trekken en de traditionele grenzen tussen opdrachtgever, aannemer en leverancier te doorbreken,” benadrukt Michel Hamers. “Deze ontwikkeling is noodzakelijk gezien de aanzienlijke uitdaging waar we met zijn allen voor staan: Nederland moet zich binnen enkele jaren transformeren tot een dynamische, groene en duurzame samenleving. Dit kunnen we enkel bereiken door alle partijen vroegtijdig als volwaardige partners bij projecten te betrekken. Op deze manier kunnen we gezamenlijk effectievere projecten realiseren door optimaal gebruik te maken van ieders kennis en vaardigheden.”

De bouw van de fabriek is reeds in vergevorderd stadium en Actemium zal in februari van start gaan met de installatie van het kabelbaantracé.

Op de hoogte blijven? Volg Eurostrut op LinkedIn en schrijf u in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email