Eurostrut breidt uit: ruimer pand en assemblage dienst

Op 01 augustus jl. zette directeur Olav de Swaaf zijn handtekening onder het volgende hoofdstuk voor Eurostrut. De Schiedamse totaalleverancier van kabeldraagsystemen heeft het aangrenzende pand aan de Van Heekstraat gehuurd en breidt daarmee haar capaciteit uit van 1.500m2 naar 2.750m2. Met deze gewonnen ruimte worden niet alleen de opslagcapaciteit vergroot, maar er komt ook meer ruimte voor een nieuwe dienst; assemblage.

De Swaaf: “We groeien uit ons jasje. Eurostrut heeft de afgelopen 2 jaar een flinke slag gemaakt in modernisering van de werkprocessen en daarmee een periode van groei ingezet. Deze groei heeft gezorgd voor een toename in klanten, projecten en orders. Om iedereen snel en goed te kunnen bedienen hebben wij onze voorraadpositie verhoogd. Daarnaast krijgen we vanuit onze klanten steeds meer de vraag naar assemblage.”

Nieuwe dienst: assemblage

In de magazijnruimte van het nieuwe pand komt ruimte voor een nieuwe dienst; assemblage. “Hiermee willen we onze klanten nog verder ontzorgen. Het gebruik van prefab strut-elementen bespaart onze afnemers veel tijd op locatie.” Voor deze nieuwe dienst wordt ook het machinepark van Eurostrut flink uitgebreid met onder andere een volautomatische bandzaagmachine, uitgerust met een laser om zeer nauwkeurig te kunnen zagen. De komende tijd zullen voor de assemblage nieuwe werknemers aangetrokken worden.

Ruimere kantoren

Met het samentrekken van de twee panden, die momenteel slechts door wat muren van elkaar gescheiden zijn, wordt niet alleen de opslag- en werkruimte vergroot, maar er komt ook meer kantoorruimte. “In een groeiend bedrijf en een groeiend pakket aan diensten komt er ook ruimte voor een grotere personele bezetting, zowel op kantoor als in de buitendienst als op de werkvloer. We vinden het belangrijk dat onze werknemers zich prettig voelen in hun omgeving en ruimere kantoren en moderne faciliteiten zullen daar zeker aan gaan bijdragen”, aldus De Swaaf.

Jubileumjaar

De komende tijd zullen de panden ingrijpend verbouwd worden. “We hopen hiermee eind november, voor zover als mogelijk, klaar te zijn”, zegt De Swaaf. Voor Eurostrut komt er hoe dan ook een positief einde aan 2022; het bedrijf bestaat in december 20 jaar. “We gaan ons jubileumjaar in met een frisse blik op de toekomst. Daarnaast staan we stil bij de afgelopen 20 jaar waarin oprichters Noël King en Jos van Meurs het fundament hebben gelegd waarop wij verder kunnen bouwen.”

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Eurostrut nieuws en productinfo via onze social media kanalen. Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email