Eurostrut behaalt zilveren medaille van EcoVadis

Met het behalen van de EcoVadis certificering onderstreept Eurostrut haar MVO-beleid. De organisatie heeft het MVO-beleid van Eurostrut beoordeeld op 21 indicatoren binnen vier thema’s: Milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Deze beoordeling maakt duidelijk waar zowel sterke punten van en kansen voor Eurostrut liggen.

Top 15% best presterende bedrijven in de wereld

“De afgelopen 3 jaar zijn er grote stappen gezet in de professionalisering van onze organisatie. Een goed  MVO-beleid is hier onderdeel van. Het toetsen van ons MVO-beleid en het behalen van de EcoVadis certificering was voor ons een belangrijk doel. Wij waren ervan overtuigd een aantal zaken goed op orde te hebben. Dat wij direct de zilveren medaille zouden ontvangen, kwam echter als een verrassing”, aldus Olav de Swaaf, managing director Eurostrut.

Voor 2024 is Eurostrut bekroond met een zilveren medaille voor haar prestaties op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kan trots zijn op een score van (70/100) voor duurzaam ondernemen.

Met deze score behoort Eurostrut tot de top 15% van de beoordeelde bedrijven in haar sector wereldwijd. Eurostrut heeft bijzonder hoge cijfers op het gebied van milieu, arbeids- en mensenrechten behaald.

Over EcoVadis

Sinds de oprichting in 2007 is EcoVadis uitgegroeid tot één van de grootste en meest vertrouwde aanbieder van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, met momenteel een wereldwijd netwerk van meer dan 130.000 beoordeelde bedrijven.

De methodologie van Ecovadis is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties en de ISO 26000, die betrekking heeft op meer dan 220 uitgavencategorieën en meer dan 180 landen. De Duurzaamheidsscorecard illustreert de prestaties van 21 indicatoren in vier thema’s:

  1. Milieu
  2. Arbeids- en mensenrechten
  3. Ethiek
  4. Duurzaam inkopen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email