Powerspex | Spinning Jenny | Nijverdal

Powerspex heeft voor Spinning Jenny – de eerste Nederlandse fabriek die grote hoeveelheden garen spint van gerecycled textiel – in Nijverdal het installatiewerk verzorgd. Daarbij werd gebruik gemaakt van ruim 200 meter Eurostrut kabeldraagsysteem.

Van de grond af bouwden Spinning Jenny haar state-of-the-art machinepark dat augustus 2023 volledig gereed was. Een groot onderdeel van de opbouw was het aanleggen van de bekabeling en veld bekabeling. Powerspex gebruikte hiervoor Eurostrut kabelladders met diverse hulpstukken – zoals bochten, val- en stijgstukken – om de nieuwe voedingskabels van de nieuwe geplaatste transformatoren aan de buitenzijde van het Spinning Jenny pand naar binnen te leiden voor de voeding van verschillende machines. Waar nodig zijn de kabelladders ondersteund door Eurostrut strutprofielen.

In dit project heeft Powerspex ongeveer 1300 meter kabel verwerkt, variërend van 5G95mm² tot 5G185mm². Deze zijn gelegd op ruim 200 meter aan Eurostrut kabelladders en accessoires, in variërende breedtes van 200 tot 600 mm breed, uitgerust met deksel en dekselklemmen.

Meer informatie en foto’s

Onze projecten

Eurostrut is uw totaalleverancier van kabelmanagementsystemen- en oplossingen te gebruiken in veeleisende omgevingen. Wij adviseren en leveren aan de installatiebranche en andere technisch georiënteerde bedrijven. Onze producten vinden hun toepassing in markten als offshore, chemie, petrochemie, zware industrie, energie- en warmtekrachtcentrales.